Severna Mitrovica: "Srpski centar" iz Beča uručio vrednu donaciju košarkaškom klubu "Centar"

Srpski Centar sa košarkašima
Izvor: Kosovo Online

Organizacija „Srpski centar“ iz Beča posetila je danas Severnu Mitrovicu i košarkaški klub „Centar“ i tom prilikom je mališanima uručena vredna donacija.

Organizacija "Srpski centar" okuplja više od 30 ljudi, i oni su pre mesec dana pokrenuli zajedničku inicijativu sa par organizacija, u okviru projekta „Umetnost 2023“, i sakupili novac koji su donirali košarkaškom klubu „Centar“ iz Severne Mitrovice, koji broji preko 120 mališana koji svakodnevno treniraju i neguju taj sport.

Pored prikupljenog novca, mališani iz tog košarkaškog kluba dobili su na poklon i dres koji su potpisali basketaši koji su nedavno osvojili svetsko prvenstvo u basketu tri na tri.

Član Upravnog odbora „Srpskog centra“ Nikola Osmokrović ističe da mu je zadovoljstvo što je na Kosovu i da je današnja poseta mladim košarkašima iz Severne Mitrovice bila kako bi uručili novac koji su sakupili.

„Izuzetno nam je bitno da mališani nastave da se bave košarkom i da se sklone sa ulice. Prošlog petka smo imali manifestaciju koja je okupil više od 500 ljudi, i tada smo prikupili 3.000 evra koje smo danas doneli. Nadamo se da će donacija pomoći klubu za dalje stabilno funkcionisanje. Odazvao se i Košarkaški savez Srbije koji je donirao potpisani duks od basketaši koji su osvojili Svetsko prvenstvo u basketu tri na tri u Beču, koji smo poklonili malim košarkašima.“ istakao je Osmokrović.

Kako je dodao, prethodnih dana imali su priliku da obilaze Kosovo kako bi posetili i upoznali ljude kojima je pomoć potrebna.

„Ova naša poseta Kosovu i Methohiji koja traje već tri dana u okviru koje smo posetili Gračanicu, Laplje Selo, Prizren, Zočište, Pećku Patrijaršiju, završila se danas ovde druženjem sa divnom decom. Nadam se da ćemo nastaviti da delujemo na prostoru Kosova i Metohije i na taj način da pomažemo narodu, jer ovde delujemo već pet godina. Deo našeg rada je usmeren ka humanitarnim aktivnostima i to je bitan deo kojim se bavimo. U okviru toga smo za vreme poplava pre dve godine poslali dva šlepera puna potrepština, i u okviru Svetosavskog bala smo izgradili kuću porodici Čukarić iz Velike Hoče, imamo 12 stipendista iz Osojana koje smo juče posetili. Imamo još mnogo ideja za budućnost koje ćemo pokrenuti, i nastavljamo da se družimo sa našim narodom“, naglasio je on.