Skandal u Melburnu: Đokoviću odbijena viza, rečeno mu da napusti Australiju

Novak Đoković
Izvor: novakdjokovic.com

Najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću odbijena je viza za ulazak u Australiju i naloženo da napusti tu zemlju, prenosi Mocart sport.

Ðoković je danas sleteo je u Melburn, ali lokalne vlasti države Viktorija nisu želele da mu izdaju vizu, jer nije podneo "odgovarahući zahtev".

Đoković, je zbog toga proveo nekoliko sati na aerodromu u Melburnu, kao i ceo njegov tim.

Federalne vlasti Australije tražile su da se poštuje stav o izuzeću, koji je Đoković dobio za učešće na Australijan Openu, turniru koji je osvajao rekordnih devet puta, jer nije bio vakcinisan.

Međutim, prema poslednjim infirmacijama, lokalne vlasti su odbile da omoguće najboljem teniseru sveta da uđe na teritoriju Australije.

Vest o skandaloznoj odluci australijskih vlasti potrvrdio je i Novakov otac Srđan Đoković.

"Deportacija. Ne puštaju ga u tu, u taj užas! Naš ponos naš Novak se vraća", objavio je Srđan Đoković na platformi "Vokap".

U međuvremenu se o ovome oglasio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio je da će se u skladu sa svim normama međunarodnog javnog prava Srbija boriti za Novaka Ðokovića, za pravdu i istinu.

"Upravo sam završio telefonski razgovor sa Novakom Ðokovićem. Rekao sam našem Novaku da je cela Srbija uz njega, a da naši organi vlasti preduzimaju sve mere kako bi maltretiranje najboljeg tenisera sveta u najkraćem mogućem periodu bilo prekinuto. Inače, Novak je jak, onakav kakvog ga svi poznajemo", napisao je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu "buducnostsrbijeav", uz Novakovu fotografiju.