Sportski savez Srbije pomogao Savezu KiM

sport
Izvor: Sportski savez Srbije

Predstavnici Sportskog saveza Srbije tokom 2020. godine posetili su Sportski savez Kosova i Metohije i tom prilikom obećali pomoć klubovima i ta pomoć je sada realizovana, pišu Novosti.

"Kao što je poznato Sportski savez Srbije vodi računa o svim svojim članovima, mi smo velika porodica, a predsednik SSS Davor Štefanek i ja šta obećamo to i ispunimo. Ugostili smo predstavnike sporta Kosova i Metohije, predsednika Sportskog saveza KiM Gorana Kovača, generalnog sekretara Sportskog saveza KiM Ivana Dimitrijevića i generalnog sekretara Rukometnog saveza KiM Sinišu Lazića. Oprema će biti dodeljena granskim savezima na Kosovu i Metohiji koji će pomoć rasporediti klubovima kako seniorskim tako i mlađim selekcijama. Ovo je prvi kontigent pomoći koju upućuje SSS.a" rekao je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.

Marinković je dodao da Štefanek ima veliku želju da obiđe saveze i klubove na Kosovu i da je u planu da ta poseta bude realizovana.

"Ovom prilikom smo dogovorili i priključenje akcijama Sportskog saveza Srbije, a prva akcija koju ćemo zajednički organizovati je Mali sajam sporta ovog proleća. Uvek smo tu uz naše sportske prijatelje i želimo da posvetimo pažnju narodu na Kosovu i Metohiji, da im omogućimo bolje uslove za bavljenje sportom i rekreacijom, a deci i mladima ukažemo na zdrav način život", rekao je Marinković.

Predsednik Srportskig saveza Kosova i Metohije Goran Kovač izrazio je zahvalnost SSS za pomoć i podršku.

"Želim da se zahvalim Sportskom savezu Srbije na pomoći. Predsednik Štefanek i generalni sekretar Marinković uvek su tu za savet i podršku, kao i za konkretnu realizaciju pomoći. Tako ovoga puta sportsku rekviziti i oprema stižu za: Odbojkaški savez KiM, Rukometni savez KiM, Savez za školski sport KiM, Košarkaški savez KiM, Fudbalski savez KiM, Vazduhoplovni savez KiM. Vrlo rado ćemo učestvovati u svim akcijama Sportskog saveza Srbije kojih je iz godine u godinu sve više. Za početak tu je Mali sajam sporta, ali želimo da organizujemo i Seoske igre ovog leta i naravno da mlade i perspektivne ljude koji su posvećeni sportu edukujemo kako bi i na Kosovu i Metohiji zaživela akcija "Budi zdrava - vežbaj sa nama". Veoma nam se dopada i ideja posvećena deci predškolskog uzrasta. Nadamo da ćemo u ovoj 2021. godini obogatiti sportsku ponudu za mlade", rekao je Kovač.