Sputnjik: Šta se dešava u Španiji zbog Кosova?

Šta se dešava u Španiji zbog Kosova
Izvor: CC0 /Sputnjik

Najnoviji pokazatelj činjenice da Španija nema nameru da prizna Кosovo kao državu, jeste najava utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Кataru koju će u sredu (20.45) odigrati domaća ekipa sa selekcijom Kosova, prenosi Sputnjik.

Naime, nacionalna televizija „RTVE“ najavila je ovaj meč kao duel španske i reprezentacije Fudbalskog saveza Кosova.

Pre toga, u najavi kvalifikacionih utakmica za Mundijal, Španci nisu pomenuli nijednu reprezentaciju, dok su u ranijim slučajevima obaveštavali javnost da će u prvom krugu utakmica "igrati protiv Grčke, Gruzije i teritorije Кosova".

Problem za kosovske medije i Prištinu, jeste što Španci i dalje ignorišu Кosovo kao državu, odnosno što ne propuštaju da to apostrofiraju u svakom pominjanju te fudbalske reprezentacije.

Podsetimo, od kada su izvučeni parovi aktuelnih kvalifikacija u Španiji nije bilo ni reči o tome da će igrati sa fudbalskom reprezentacijom jedne zemlje.

Španci su nameravali da spreče isticanje državnih obeležja i himne Кosova, ali su poklekli pod naređenjem UEFA, ali to ih ne ometa u naglašavanju čvrstog stava da reprezentaciju koja im sutra gostuje u Sevilji ne nazovu državnom.

Reprezentacija Španije u prvom meču kvalifikacija remizirala sa Grčkom minimalnim rezultatom, a u drugom savladala selekciju Gruzije rezultatom 2:1.

O razlozima Španije da popusti pred FIFA i UEFA, za Sputnjik je govorio legendarni novinar i publicista Vlada Stanković.


 

Ja
30. Mart 2021.
To rade teroristi da bi spanija priznala kosovo zato i zele igrati u toj ligi !!!!!!