Stadion "Fadilj Vokri“ imaće 21.000 mesta

Stadion Fadilj Vokri
Izvor: © Kosovo Online

Povećanjem za oko 8.000 mesta planirano je da kapacitet fudbalskog stadiona "Fadilj Vokri“ u Prištini umesto sadašnjih 13 hiljada bude oko 21.000 mesta, kao najmoderniji stadion na Kosovu, piše Koha.

To  je predložio Fudbalski savez Kosova, koji je predstavio idejni projekat Ministarstvu kulture, omladine i sporta, a to je za Kohu potvrdio vršioc dužnosti sekretara Ministarstva sporta Iljer Aljaja.

"Dobili smo zahtev od Fudbalskog saveza Kosova, u vezi sa gradskim stadionom u Prištini da povećamo kapacitet stadiona, sa oko 13 hiljada mesta, na 21 hiljadu mesta, redizajnirajući projekat. Savez smatra da mogu da obezbede neka sredstva od UEFA-e i FIFA-e, tako da u Prištini imamo stadion koji može da zadovolji kriterijume četvrte kategorije i projekat. Na sastancima koje smo imali sa liderima FSK, razmatramo mogućnost kako da ovaj projekat postane primenljiv“, rekao je Aljaj.

Objasnio je da “u  idejnom projektu koji je predstavljen treba ukloniti sadašnje tribine i izgraditi i podići novo stepenište, sa 12 ili 14 stepenika. Istok će u međuvremenu postati poput zapada, podižući se i pokrivajući se. Biće povećanja kapaciteta do 5 hiljada mesta na istoku “, rekao je Aljaj.

Prema njegovim rečima, neće biti prekida sportskih aktivnosti tokom rada na stadionu.

Aljaj ističe da radovi na proširenju mogu započeti početkom 2021. godine i uverava da će MKOS snažno podržati projekat.

"U fazi smo rasprave i ocene forme i proceduralnog aspekta koje moramo slediti, kako bi projekat bio sproveden i izvodljiv u kratkoročnom dinamičnom planu,  u roku od 10 ili 12 meseci”izjavio je Aljaj.