Stop na Jarinju po drugi put za košarkaše

Prelaz Jarinje
Izvor: © Kosovo Online

Košarkašima Sloge iz Batočine nije danas dozvoljeno na prelazu Jarinje da uđu na Kosovo. Ovo je u poslednjih dvadesetak dana drugi slučaj da se košarkašima onemogućava ulazak.

Košarkaši Sloge iz Batočine trebalo je večeras u Severnoj Mitrovici da odigraju utakmicu protiv košarkaša Trepče u sklopu takmičenja u Drugoj srpskoj ligi.

Vest je, na svom Fejsbuk profilu, potvrdio košarkaš Trepče Igor Dašić, koji je naveo da je ponovo zabranjen prolazak košarkaške ekipe koja je trebalo da odigra utakmicu u Severnoj Mitrovici sa Trepčom.

“Od strane Albanaca ne čudi što se ova praksa nastavlja, međutim ono što jednako boli je da ekipe iz centralne Srbije namerno prijave da idu na sportsku utakmicu kako ih ne bi pustili i namerno izbegavaju gostovanja kod nas. Ukoliko prijave kao slobodnu vožnju uglavnom ne prave problem na granici. Kome je u interesu da se sport u Kosovskoj Mitrovici polako gasi?”, zapitao je Dašić.

Ako vam je stalo do vaše dece, vreme je da se glas digne i ove političke gluposti i prepucavanja zauvek izbace iz sporta, poručio je Dašić u objavi na svom Fejsbuk profilu.

Prethodno su i košarkaši Prve Petoletke iz Trstenika sa prelaza Jarinje varćeni, prošlog meseca, 24. januara.

misterNO
10. Februar 2020.
A da se deci lepi slika i udara pečat na izvodu rodjenih i uz to naplaćuje "taksa" za to u srpskim Opštinama kako bi mogli da predju “administrativni prelaz”, da kosovskim tablicama ne možeš da udješ u Crnu Goru iz pravca Zubinog Potoka nego moram da decu vozim preko Peći, da sa srpskom ličnom kartom izdatoj na teritoriji Kosova i Metohije kao prebivalište mogu samo da budem “stranac u sopstvenoj državi” jer ni telefon ne možeš da uzmeš na rate??? I još million “ a da…” Kome je to u interesu? Što bi pokojni Minimaks rekao:” Da je živ, Dostojevski bi se opredelio za malu privredu: otvorio bi fabriku — idiota.” Sad ti vidi, kome je u interesu…