Trener iz Leposavića šef stručnog štaba finskog drugoligaša

Marko Milunović, trener
Izvor: Mocart sport

Fudbalski trener Marko Milunović iz Leposavića od danas je preuzeo mesto šefa stručnog štaba finskog drugoligaša Kajanija, piše Mocart sport.

Milunović (32) je rođen je i odrastao u Leposaviću, gde je počeo da trenira fudbal u FK Ibar. Nakon toga karijeru je nastavio u FK Bane iz Raške.

Tokom studiranja na Fakultetu za Sport i fizičko vaspitanje, počeo je da se bavi trenerskim poslom u Kosmetu iz Leposavića, gde je tri godine radio sa mlađim kategorijama.

Radio je kao sportski komentator na RTK 2 kanalu u Prištini, koji program emituje na srpskom jeziku.

U Finsku je stigao u martu 2017. godine, a u Kajaniju radi od oktobra 2018,  kao prvi asistent trenera.

Od danas je prvi trener ekipe.

“Ušao sam u treću godinu rada kao asistent. Zbog slabijih rezultata ekipe, u poslednjih par utakmica, uprava kluba je odlučila da promeni trenera, a da na njegovo mesto postavi moju malenkost. U Finskoj sam tri i po godine godine. Trenutno smo na tri boda od zone ispadanja i glavni cilj je da se ostane u ligi. Već danas očekuje nas bitan meč protiv MiPa-e, jednog od konkurenata u borbi za opstanak. Verujem da ćemo uspeti da se obezbedimo", rekao je Milunović za Mocart sport.

Kako je potvrdio na poziciji prvog trenera ostaće do kraja sezone, a od postignutih rezultata zavisiće dalji angažman.

"Ukoliko ispunimo zadatke koji su postavljeni saradnja će se nastaviti. Radujem se novom izazovu i nadam se dobrim rezultatima", rekao je Milunović.