Ujkani za "Marku" uoči meča sa Španijom: Sport je moćniji od politike

Samir Ujkani
Izvor: Ekonomia Online

Uoči današnje fudbalske utakmice Španije i Kosova kapiten Samir Ujkani u intervjuu za špansku "Marku" govorio je o svojim sećanjima na devedesete kada je 1994. godine napustio Kosovo zbog rata, prenosi Ekonomija Onlajn.

"Otišli ​​smo za Belgiju. Tamo sam odrastao i mogao sam da odlučim da igram za Belgiju ili Albaniju. Odabrao sam Albaniju jer je moja porodica albanska, a Kosovo nije tada učestvovalo u takmičenjima. Odigrao sam 20 utakmica sa Albanijom. Ali igrati za svoju zemlju bio je san“, rekao je Ujkani.

Prema njegovim rečima, cilj kosovskog reprezentativnog tima je da svetu pokaže da su ljudi na Kosovu dobri i da predstavi svoju tradiciju.

Rekao je da je u ratu izgubio mnogo članova porodice, zahvalivši Belgiji što im je priskočila u pomoć kada su bežali sa Kosova.

On je ukazao da je "sport moćniji od politike".

"Protiv Ukrajine smo morali da igramo u Poljskoj. Sport otvara vrata, ujedinjuje države i narode. Uz sve probleme koje svet ima, fudbal je poslužio kao oslobođenje i zabava“, rekao je, odbijajući da govori o odnosima Španije i Kosova.

Ujkani kaže da je meč sa Španijom istorijska utakmica i da veruje da će njegov tim ostaviti dobar utisak.

Kosovo je započelo kvalifikacije porazom od Švedske od 0:3.

Lii
30. Mart 2021.
Bravo Ujkani