Vojvoda poručio navijačima Rumunije: Budite srećni što Adem Jašari nije živ

Fudbaleri Kosova
Izvor: Reporteri

Utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Rumunije i tima Kosova prekinuta je na kratko jer su rumunski navijači poručili da je Kosovo Srbija, a posle svega kosovski fudbaler Mergim Vojvoda pomenuo je vođu OVK Adema Jašarija, prenosi Sputnjik.

Rumunski navijači u svakoj prilici ističu da je Kosovo Srbija, a od tog stava ne odustaju ni oni ni zvanična državna politika, a to su učinili i u duelu sa fudbalerima Kosova.

Na poruke da je Kosovo Srbija i skandiranje "Srbija, Srbija“, glavni arbitar utakmice je prekinuo utakmicu i ona je nastavljena tek posle upozorenja navijačima da će prekid biti konačan ukoliko se sve ponovi.

Utakmica je nastavljena, Rumunija je pobedila, a posle meča žestoke pretnje je uputio kosovski fudbaler Mergim Vojvoda.

"Oni su rasisti. Pogrešili smo što smo se vratili na teren. Nije trebalo da dozvolimo da vređaju našu državu posle krvi koju smo prolili za nju. Treba da budu zahvalni što Adem Jašari nije živ“, naveo je Vojvoda.

Referisanjem na ubijenog vođu OVK Vojvoda je uputio žestoku pretnju Rumunima, čiji fudbalski savez se, pod prisilom UEFA, izvinio za ponašanje svojih navijača, a treba videti da li će krovna fudbalska organizacija reagovati zbog ovakvog istupa kosovskog fudbalera.

Uz izjave, Vojvoda je po izlasku sa terena gestikulirao "albanskim orlom“ prema navijačima Rumunije.