Iran lansirao dronove ka Izraelu; Netanjahu: Spremni smo

Netanjahu
Izvor: Kosovo Online

Iran je pokrenuo napad na Izrael koristeći desetine dronova, a premijer Izraela Benjamin Netanijahu poručio je da je Izrael spreman, prenosi RTV.

Portparol Izraelskih bezbednosnih snaga (IDF) Danijel Hagari potvrdio je da je večeras počeo iranski napad na Izrael i da će dronovima biti potrebno nekoliko časova da dolete do izraelskog vazdušnog prostora, dodajući da su GPS servisi nedostupni na više lokacija u zemlji.

"Iran je nedavno ispalio dronove sa svoje teritorije i teritorije svojih saveznika ka teritoriji države Izrael. Pratimo pretnju iz vazdušnog prostora. Govorimo o pretnji, odnosno, o dronovima kojima treba nekoliko časova da dolete do izraelske teritorije", poručio je Hagari, prenose izraelski mediji.

Netanijahu je na konferenciji za novinare objavio da je Izrael spreman.

"Prethodnih nekoliko nedelja Izrael se spremao za mogućnost direktnog napada iz Irana, a naša protivvazdušna odbrana je raspoređena. Spremni smo za svaki scenario, kako za napad, tako i za odbranu", poručio je Netanijahu.

U mnogim okruzima Tel Aviva večeras je prijavljen veliki nestanak struje usled velikog sajber napada na izraelsku elektroenergetsku mrežu, javila je libanska TV mreža Al Majadin.