Napad na prolaznike kod Ajfelovog tornja u Parizu - jedna osoba ubijena

Policija
Izvor: Gazeta Express

Jedna osoba je ubijena, a jedna ranjena u Parizu kada ih je na ulici u blizini Ajfelovog tornja napao muškarac, saopštio je francuski ministar policije Žerald Darmane, prenosi RTS.

Francuski mediji prenose da je napadač uzvikivao "Alah je veliki" i da je kao oružje koristio čekić. Ministar Žerald Darmanen je na društvenoj mreži "X" napisao da je policija uhapsila napadača koji je nasrnuo na prolaznike u Parizu.

"Jedna osoba je preminula, a druga je ranjena i njoj su pripadnici vatrogasne brigade odmah ukazali pomoć. Molimo vas da zaobiđete tu oblast", istakao je Darmanen.

Uhapšeni napadač je od ranije poznat francuskim vlastima kao radikalni islamista sa psihičkim problemima, prenosi pariski Mond.

Agencija Rojters, pozivajući se na Frans pres, prenosi da je osumnjičeni napadač uzvikivao "Alah je veliki", ali za sada nema potvrde te informacije. Francuska kancelarija za borbu protiv terorizma nije pokrenula istragu.

Televizija BFM, pozivajući se na izvor iz policije, tvrdi da je ubijen muškarac nemačke nacionalnosti i da je napadač kao oružje koristio čekić.

"Policija je vrlo brzo neutralisala napadača. Pokušali smo da spasimo život čoveku koji je poginuo. Ljudi koji su napadnuti bili su turisti", rekao je doktor Patrik Pelu za televiziju BFM.

Za nešto manje od osam meseci francuska prestonica će biti domaćin Olimpijskih igara, pa bi incident u centru Pariza mogao da otvori nova pitanja o bezbednosti.