Netanjahu: Izrael neće zaustaviti rat protiv Hamasa, ovo je borba za budućnost

Benjamin Netanjahu
Izvor: Kosovo Online

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da Izrael neće pristati na prekid rata protiv Hamasa u Pojasu Gaze i da će nastaviti sa svojim planovima za uništavanje te terorističke organizacije.

Netanjahu je rekao da je u svim ratovima došlo do nenamernih civilnih žrtava i da je izraelski napad na Gazu, koju kontroliše Hamas, borba između "civilizacije i varvarstva", pozivajući saveznike da podrže Izrael.

On je ukazao da Izrael poziva građane Pojasa Gaze da napuste tu teritoriju, ali da ih Hamas ne pušta, koristeći ih kao živi štit.

"Hamas drži više od 200 izraelskih talaca, medju kojima je 33 dece. Sve civilizovane nacije treba da budu uz Izrael u ovoj borbi i zahtevaju da budu pušteni taoci odmah i bezuslovo", naglasio je Netanjahu.

Rekao je SAD ne bi pristale na primirje posle napada na Perl Harbor, kao što Izrael ne može da pristane sada na to.

"Pozivi na primirje su pozivi da se Izrael preda teroristima i varvarstvu. To se neće desiti. Biblija kaže postoji vreme za mir i vreme za rat. Ovo je vreme za rat za zajedničku budućnost. Sada je vreme za svakog da odluči ko gde stoji. Izrael je na strani koja se bori protiv varvarstva. Izrelska borba je vaša borba. Ako pobedi Hamas vi ćete biti sledeća meta", poručio je on.

Izrazio je uverenje da će Izrael pobediti u toj borbi.

"Teroristički napad Hamasa je pokazao da nema budućnosti dok postoje terorističke organizacije kakva je ta. Ovo je prekretnica za lidere i nacije sveta. Vreeme je da svi odlučimo da li ćemo se boriti za budućnost nade i napretka, ili ćemo se predati tiraniji i teroru. Izrael će se boriti. Od 7.oktobra Izrael je u ratu, koji nije započeo, nije ga želeo, ali će pobediti u tom ratu. Hamas je započeo rat najgorim zločinima od Holokausta", naglasio je on.