SB UN osudio gnusan i kukavički teroristički napad u koncertnoj dvorani u Moskvi

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija
Izvor: Kosovo Online

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija osudio je u petak "gnusan i kukavički teroristički napad u koncertnoj dvorani Krokus siti hol u Moskvi", prenosi RTV.

Članovi SB izrazili su najdublje saučešće porodicama nastradalih i ruskom narodu, a povređenima poželeli brz i potpun oporavak.

SB je ukazao da ovaj napad potvrđuje da terorizam u svim njegovim oblicima i manifestacijama predstavlja jednu od najozbiljnijih pretnji međunarodnom miru i bezbednosti, navodi se u saopštenju donetom na rusku inicijativu, a koje je objavio prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski na svoju Telegram kanalu, preneo je TASS.

Članice SB pozvale su sve zemlje da aktivno sarađuju sa Rusijom na privođenju pravdi svih onih koji su povezani sa terorističkim napadom u Krokus siti holu u skladu sa svojim obavezama prema međunarodnom pravu i relevantnim rezolucijama Saveta bezbednosti, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je SB istakao potrebu da se počinioci, organizatori, finansijeri i sponzori tih terorističkih akata pozovu na odgovornost i privedu pravdi.

SB je ponovio da je potrebno da se sve države bore svim sredstvima, u skladu sa Poveljom UN i međunarodnim pravom, protiv pretnji međunarodnom miru i bezbednosti izazvanim terorističkim aktima, navodi se u saopštenju.

Prema preliminarnim podacima, više od 60 ljudi je poginulo u terorističkom napadu na koncertnu dvoranu Krokus siti hol, a broj žrtava bi mogao da se poveća, objavljeno je na Telegram kanalu ruskog Istražnog komiteta. U napadu je poginulo troje dece, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja Moskovske oblasti, prenosi RIA Novosti.