Vitalni američki i zapadni interes za Kosovo

Image CAPTCHA
Unesite karaktere prikazane na slici.
Volkov
20. Avgust 2021.
Uzajamno priznanje... 😂
Markoo
23. Septembar 2021.
Bas tako, uzajamno priznanje
Markoo
23. Septembar 2021.
Bas tako, uzajamno priznanje
Miodrag iz Peći
20. Avgust 2021.
Zalud se tešite da nuje pivlačenje SAD iz Vijetnama i sada Avganistana isto kao u slučaju Kosova i spas vidite u gle čuda rezoluciji UN 1244. i ako se ta rezolucija ne pištuje u najmanje dve stavke a to su postignuti status pre ispunjenja uslova i proglašenje Republike Kosova koga su brzometno priznali sada već "Pokojni" Avganistan i drugih 116 država i samo vašingtonski moratorijum je spasao Kosovo da se ne nastavi trend "Otpriznavanja" koja su dogurale do cifre od 16 država koje su povukle priznanja a može se uskoro dogoditi i da prvi spiljno politički potez nove avganistanske vlade bude rušenje svih odluka pa i priznanje Kosova na koje ih je naterala Amerika glede ishitrene podrške avganistanskih Kvislinga kojim je po diktatu Amerike ponudilo Kosovo. Drugi, neispunjeni uslov koji je veoma važan za Srbiju a to je prisustvo 1.999 do zuba naoružanih vojnika koji bi obezbeđivale srpske enklave i manastire.
Nedavno su Hazari oivratili teritorije Nagornog Karabaha i nikom ništa uorkos velikoj jermenskoj zajednici u SAD i svetu. Da li bi srpski "Blic krig" izazvao novi američki stampedo i ostavljanje "Kosovara" na milost i nemilost Srbije?
Veto Rusije i Kine bi blokurao svaku američku rezoluciju a demoralisana američka vijska bi bezglavo pobegla zajedno sa njihovim vazlima. Čak to ne bi sprečilo ni američke investicije ni evropski put jer bi makao jedan važan problem i čak makao još jednu prepreku za inicijativu Otvoreni Balkan kome se vlada Kosova protivi.