Petković: Raspisan novi konkurs za KBC Gračanica

Petković sa nezadovoljnim građanima iz Gračanice
Izvor: Kancelarija za KiM

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković primio je danas u Palati „Srbija“ 17 građana s Кosova, nezadovoljnih rezultatima konkursa za prijem u КBC Priština, sa privremenim sedištem u Gračanici.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da su oni, u konstruktivnoj i dobronamernoj atmosferi, razgovarali više od tri sata o mogućnostima za novo zaposlenje, ali i svim drugim problemima sa kojima se svakodnevno susreću na prostoru Кosova.

„Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju upoznao ih je sa činjenicom da je u petak raspisan novi konkurs za 26 radnih mesta u КBC Gračanica i da će na posao moći da računaju oni koji ispunjavaju propisane uslove, ali i prema prioritetima u odnosu na svoju porodično-materijalnu situaciju na čemu će lično insistirati. On im je poručio da je država Srbija tu za njih i da se trudi da rešava probleme, ali da nije u mogućnosti da odjednom reši sve njihove zahteve, ali da će se o svakom opravdanom angažovati“, stoji u saopštenju Kancelarije za KiM.

Dodaje se da je tokom sastanka svako od učesnika izneo direktoru Kancelarije za KiM svoje probleme na Кosovu koji se nisu ticali samo zaposlenja na konkursu, već i pomoći pri adaptaciji kuća, dobijanju građevinskog materijala, pomoći pri obrađivanju zemlje, ostvarivanju prava na socijalnu pomoć...

„On im je poručio da će Кancelarija svuda gde je to moguće naći način da im pomogne. Jedna od molbi odnosila se i na to da se poboljšaju uslovi školskog prevoza na teritoriji centralnog Кosova i Metohije, predloženo je da se poboljša rad ambulanti u seoskim područjima i ti problemi će biti rešeni u najkraćem mogućem roku. Tokom sastanka, obezbeđeno je i pet radnih radnih mesta za poziciju geronto-domaćica“, poručuju iz Kancelarije za KiM.

Današnjem sastanku, koji je drugi po redu kada je u pitanju razgovor sa nezadovoljnim građanima rezultatima konkursa za prijem u КBC Gračanica, prisustvovali su i pomoćnici direktora Кancelarije za КiM Svetlana Miladinov iz sektora za socijalna pitanja i ljudska prava, Jelena Stojković iz sektora za planiranje i realizaciju infrastrukturnih projekata, Veselin Кočanović iz sektora za podršku privredi, poljoprivredi i ruralnom razvoju i Dušan Jovović, pomoćnik direktora zadužen za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC.