Haradinaj: Ukoliko ne bude napretka do 2025. raspisujemo referendum o zajednici Kosova i Albanije

Lajmi.net
Izvor: Lajmi.net

Predsednik ABK Ramuš Haradinaj je sa predizbornog skupa u Prizrenu poručio da će ta stranka zahtevati referendum o ujedinjenju sa Albanijom, ukoliko na Kosovu ne bude napretka do 2025. godine, prenosi Ekonomija Onlajn.

Haradinaj je istakao data stranka ima listu najboljih kandidata za poslanike, "obučene i verodostojne profesionalace sa integritetom".

Haradinaj je tokom izlaganja stranačkog programa na otvaranju predizborne kampanje u Prizrenu, rekao da je ekonomski preporod jedan od prioriteta ABK.

"Imamo spisak najboljih kandidata. Imamo program koji nudi rešenja za oživljavanje ekonomije, održivi razvoj, vladavinu zakona, bezbednost i sve ostale sektore odvojeno", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je ponovio da će, ako ne bude napretka do 2025. godine, biti prvi koji će zahtevati referendum o ujedinjenju Kosova i Albanije.

"Želim da kažem da je glas za ABK glas za predsednika, to je glas za odbranu zemlje. Glasajte za Kosovo u NATO i EU. Izjavio sam i ponavljam danas takođe, iz kuće Prizrenske lige, ukoliko ne bude jasnog napretka do 2025. godine, biću prvi koji će zahtevati referendum", rekao je Haradinaj.

Ja
04. Februar 2021.
Nemoze bice problema za ceo balkan sam i kosovo je teroristicko zlo i silno zlo se nesme dozvoliti ni u jednoj zemlji sveta ni u srbiji to se treba zabraniti zlo se treba i mora spreciti !!!!!