Haziri, Mustafa i Ćuni potpredsednici DSK, Abdidžiku najavljuje tim novih ljudi

Atmosfera u DSK
Izvor: Ekonomia Online

Novi lider DSK Ljumir Abdidžiku za potpredsednike stranke postaviće tri protivkandidata na izborima Ljutfija Hazirija, Besiana Mustafu i Antona Ćija, najavljujući izbor predsedništva stranke u kome neće biti stare garde političara, poput Agima Veljiua, Hakija Rugove i Ise Mustafe, koji je već izabran za počasnog predsednika stranke duge tradicije, prenosi Gazeta Ekspres.

Abdidžiku najavljuje da će Glavni odbor DSK izabrati predsedništvo i da će to biti novi tim njegovih najbližih saradnika.

„Izgradiću novi tim sa novim ličnostima unutar stranke, ali biće potrebno i otvaranje vrata za pojedince, koji imaju ista ideološka ubeđenja kao Demokratski savez Kosova. Videćete novu političku organizaciju DSK i politiku koja je odgovorna, koja sluša glas građana i koja pre svega promoviše tradicionalnu ideju stranke “, rekao je Abdidžiku.

Ovaj 37-godišnjak je četvrti predsednik DSK, a dobri poznavaoci političkih prilika na Kosovu procenjuju da u njegovom timu neće biti mesta za pripadnike stare garde poput Veljiua, Rugove i Mustafe.