Rakić: Srpska lista ubedljivo osvojila svih 10 poslaničkih mesta

Goran Rakić, konferencija za medije Srpske liste
Izvor: Kosovo Online

Predsednik srpske liste Goran Rakić saopštio je na konferenciji za medije da je Srpska lista na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima osvojila ubedljivu većinu i svih 10 poslaničkih mandata, koliko je predviđeno za srpsku zajednicu na Kosovu.

"Ovi izbori su zbog pandemije održani u posebnim okolnostima, zbog pandemije i zbog sijaset trikova kojima je Priština želela da umanji snagu srpskog naroda i snagu Srpske liste da se u institucijama u Prištini bori za svoj narod. Jedinstvom i slogom smo osujetili te njihove namere. Želim da zahvalim predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije i Direktoru kancelarije za KiM Petru Petkoviću", rekao je Rakić.

On je uputio i pozdrave potredsedniku Srpske liste Milanu Radojičiću i zahvalio mu na pordšci.

"Hvala ti što si nam pružio nesebičnu podršku iako danas nisi ovde fizički sa nama", poručio je Rakić.

Rakić je zahvalio i aktivistima Srpske liste koji su, kako je dodao stigli do svake kuće i svakog stana i razgovarali sa biračima o važnosti izbora.

"Najveću zahvalnost upućujem našim građanima, jer je ovo pobeda srpskog jedinstva i srpske sloge i dokaz da želimo da ostanemo svoji na svome", rekao je Rakić.

On je istakao da je prema preliminarnim rezultatima Srpska lista odnela ubedljivu pobedu i u rukama srpskog naroda ostaje svih deset mandata.

"Ukupna izlaznost, je prema preliminarnim rezultatima oko 65 hiljada što je oko 5 odsto više nego na prethodnih parlamentarnim izborima. U opštini Severna Mitrovica Srpska lista je osvojila od ukupnog broja srpskih glasova 99,14 odsto glasova. Dakle, Rada Trajković, Nenad Rašić su u Severnoj Mitrovici osvojili 0,9 odsto glasova", rekao je Rakić.

On je dodao da se još uvek očekuju rezultati iz ostalih sredina.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM zahvalio je Srbima sa Kosova i Metohije što su još jednom podržali politiku predsednika Vučića i Srpske liste.

"Srpska lista je na ovim izborima odnela ubedljivu pobedu i od mogućih 10 mandata, očekujemo da osvoji svih 10 madata. Zahvaljujemo našem narodu zbog toga što je prepoznao šta nude i šta su uradili oni, a šta smo uradili mi i šta nudimo mi. Kada kažem oni, mislim na udruženu opoziciju čiji se jedan deo nalazi u Beogradu, a drugi u Prištini. I jdni i drugi su imali iste kandidate kao svoje kandidate na ovim izborima. To su Rada Trajković, Nenad Rašić, koji rade u korist interesa Prištine, ali i za Dragana Đilasa i nekih drugih u Srbiji. Nijov rezultat na izborima je statistička greška", poručio je Ranđelović.

Ranđelović je poručio da predsednik Vučić, Vlada Srbije i Kancelarija za KiM dugo rade na tome da Srbi na Kosovu budu "uspešni, jedinstveni, hrabri i da prave rezultate kao danas"

"Dugo godina smo sanjalo san koji je večeras postao stvarnost svih nas. Srbija nema drugi narod, ni Srbi drugi državu sem Srbije. Nastavljamo našu politiku jer odavde nema nazad", poručio je Ranđelović.