Sefaj: Ubedljiva pobeda Pokreta Samoopredeljenje lekcija za sve

Fljamur Sefaj
Izvor: RTK

Ubedljiva pobeda Pokreta Samoopredeljenje na izborima 14. februara je dobra lekciju za sve koji se smatraju tradicionalnim strankama na Kosovu, rekao je član Alijanse za novo Kosovo Fljamur Sefaj, prenosi Koha.

Ocenio je da loš rezultat stranaka na izborima, uključujući Demokratski savez Kosova, na čijoj listi je u izbornu trku ušla i ANK, pokazuje da je došlo vreme za reforme.

"Ovo je dobra lekcija za sve nas koji se smatramo tradicionalnim kosovskim strankama. To pokazuje da je nastupio trenutak kada se unutar političkih stranaka mora dogoditi neka vrsta obnove, evolucije", rekao je Sefaj u emisiji na KTV.

Kada je ANK u pitanju, Sefaj je rekao da promena treba da usledi na "terenskom delovanju, komunikaciji s građanima i novim idejama“.

Istakao je da "ne može više kao do sada" i da je prerano govoriti o tome koju će konkretno ulogu ANK imati u Skupštini Kosova.

Sefaj je dodao da Samoopredeljenju trebaju glasovi za formiranje vlade i da će ANK dati svoj doprinos.

"Prerano je da bilo što kažem. U koaliciji smo s DSK, držimo se svojih principa. Ako bude potrebno, daćemo doprinos u formiranju vlade, ali uz konsultacije s našim partnerom DSK“, rekao je Sefaj.