Toljaj: ABK može sa Samoopredeljenjem, ali nećemo glasati za Vjosu Osmani

ABK
Izvor: Klan Kosova

Kandidat za poslanika Alijanse za budućnost Kosova Arber Toljaj ostavio je otvorenu mogućnost saradnje sa Pokretom Samoopredeljenje nakon izbora 14. februara, ali je rekao da će ABK glasati za Ramuša Haradija za predesdnika Kosova, a ne za Vjosu Osmani, koja je na listi Kurtijeve stranke i najavila je kandidaturu za predsednika, piše Koha.

Toljaj je rekao da ABK očekuje porast broja poslanika u Skupštini, sa 14 koliko ih je imala u prošlom sazivu.

"Otvoreni smo za saradnju. Nemamo crvene linije. Korektni smo, ne samo prema građanima, već i prema političkim strankama. Ako se vratimo unazad, ABK ima iskustva sa Samoopredeljenjem. Sarađivali smo kada smo bili u opoziciji, organizovali smo proteste. Imali smo neke zajedničke ciljeve koje smo postavili i sproveli do kraja. Zbog toga sa njima verovatno možemo imati saradnju. Oni imaju pravo da kandiduju Vjosu Osmani za predsednika, ali ako je našoj zemlji potreban predsednik, u ovom slučaju mislim da je to Haradinaj. ABK će glasati samo za lidera Haradinaja“, rekao je on.

Upitan da li ABK može da odustane od Haradinajeve kandidature za predsednika čak i ako ostane van vlade, Toljaj je rekao da "nema kompromisa".