Zafir Beriša: Svako ko glasa za Samoopredeljenje dao je glas Dačiću i Vučiću

Zafir Beriša
Izvor: Ekonomia Online

Zamenik ministra unutrašnjih poslova, istovremeno i član Socijaldemokratske inicijative Zafir Beriša izneo je oštre optužbe protiv Pokreta Samoopredeljenje, prenosi Ekonomia Onlajn.

Beriša je uoči izbora ocenio da se Kosovo suočava sa najvažnijim događajem posle rata.

Prema njegovim rečima, građani treba da paze za koga će da glasaju, jer će svaki glas za Samoopredeljenje, kako je rekao, biti glas „za njušku Dačića i Vučića u Vladi Kosova koji misle da je OVK počinila zločine na Kosovu, a ne Srbija i koji brane stav da je junak Isa Boljetinac bio plaćenik“.

Između ostalog Beriša je u objavi na Fejsbuku naveo da je Kosovo suočeno sa velikim izazovima i da su posledice pandemije velika ekonomska i socijalna kriza, kao i to da situacija još više pogoršava politička i institucionalna nestabilnost „kao i politička i diplomatska ofanziva države Srbije na našu državu, koristi Haški tribunal za podrivanje temelja Kosova i njegove perspektive“.

Srpsku listu i Pokret Samoopredeljenje Beriša je nazvao sektama.

„Politički i stranački kolorit danas je opterećen više nego ikad ranije, pa je neophodan oprez u odlukama i poverenju, jer na sceni postoje politički subjekti i sekte poput Srpska lista i PS čija misija nije služenje Kosovu, već služenje njihovim pokroviteljima koji imaju za cilj uništavanje naše države, koja je ostvarena trudom i žrtvom mnogih generacija“, naveo je između ostalog Beriša.

Rados
23. Decembar 2020.
Zafo narod odlucuje.
Ljulja ti se fotelja jos malo i nema funkcije.Kratko ti bilo.
Resko
23. Decembar 2020.
Isa Buljetini je radio za strane sluzbe i bio njihov placenik on je bio protiv SFRJ.ne sto kaze Dacic nego ti nemas pojma uzmi citaj istoriju malo bice ti jasno sve.
Dr
24. Decembar 2020.
Kakve SFRJ? :) Covek poginuo 1916. A da je radio i za srpsku sluzbu, jeste. Do februara 1912. Kada ga je naoruzavao Tankosic, da bi digao ustanak u Drenici protiv Turaka. Ali ostalo je ona njegova poznata: da ako Turci napadnu Srbiju, dici ce ustanak, a ako Srbija napadne Tursku, sto se i desilo, da ce biti na strani Turske....