Hoti: Vlada će usvojiti nove antikovid mere do petka

hoti konferencija za medije
Izvor: Koha ditore

Nakon sastanka sa predstavnicima Privrednih komora na Kosovu, premijer Avdulah Hoti je rekao da će treći paket za ekonomski oporavak od posledica izazvanih pandemijom virusa kovid-19 biti finalizovan u januaru, kao i da će Vlada Kosova do petka usvojiti dodatne mere u borbi protiv koronavirusa, prenosi Koha.

"Dogovorili smo se da revidiramo mere protiv kovida-19 i da ćemo zajedno raditi na novom paketu ekonomskog oporavka i finalizovati mere za treći fiskalni paket koji će biti urađen u januaru. Glavna poenta diskusije je bila o antikovid merama. Mere koje su na snazi od 11. novembra dale su zadovoljavajući efekat“, rekao je Hoti.

Kako je rekao, uskoro će se sastati i sa zdravstvenim radnicima kako bi detaljno razmotrio predloge za uvođenje nekih novih restriktivnih mera.

"Ne očekuje se da će se situacija poboljšati u pogledu pandemije i moramo biti spremni sa svim scenarijima", rekao je Hoti, dodajući da je "glavna briga pregledati raspored u kratkom roku."

Predsednik Privredne komore Kosova Berat Rukići, složio se sa Hotijem da je zdravlje građana na prvom mestu.

"Za svaku meru, svaku akciju za ekonomski oporavak ili situaciju treba postojati koordinacija i diskusije poput ove danas. Slažemo se da je smanjenje slučajeva glavni prioritet, i mi smo saglasni da treba zatvoriti  i saglasni smo za potpuno zatvaranje , iako bi to imalo posledica po ekonomiju“, rekao je Rukići.