Kossev: Urednica privedena tokom novinarskog zadatka osmatranja atmosfere

Tatjana Lazarević/Mali Zvečan
Izvor: Kosovo Online

Kako navodi portal Kossev, urednica ovog portala Tatjana Lazarević je u momentu kada je privedena danas nešto nakon 14 časova, zbog kršenja zabrane kretanja, bila na novinarskom zadatku osmatranja atmosfere.

Kako Kossev dalje ističe, "uprkos tome, urednica našeg portala privedena je tokom zadatka provere situacije u Domu zdravlja u Zvečanu a nakon jutrošnje objavljene vesti o situaciji u bolnici u Gračanici, i koji je trebalo da bude deo serije tekstova o funkcionisanju zdravstvenih institucija u srpskim sredinama tokom pandemije koronavirusa. Takođe i tokom novinarskog zadataka osmatranja atmosfere u opštinama Severna Mitrovica i Zvečana tokom mere karantina na snazi, odnosno mere potpune obustave kretanja, a što je takođe deo serije tekstova o kojima KoSSev redovno izveštava slikom, tekstom i video materijalom".

Policija je nakon jednosatnog zadržavanja, pustila Lazarević na slobodu, preneo je N1.

Lazarević je izjavila da ima jake sumnje da je privođenje bilo namešteno i da ima indikacije zašto je to namešteno.

"Sumnjam da sam ciljano privedena", rekla je za N1 i dodala da je imala dve novinarske legitimacije.

Ona je za i N1 potvrdila da je bila je na radnom zadatku i da je tokom čitave protekle nedelje radila tekstove o atmosferi tokom karantina.

Kosovo Onlajn prvi je objavio vest o privođenju urednice Kosseva, a novinari našeg portala pokušavali su da stupe u kontakt sa njom za više informacija, ali nakon više upućenih poziva i SMS poruka Lazarević nije odgovarala.

Alo Požega
11. April 2020.
Prethodna vest je bila da je privedena na Malom Zvečanu. Gde je gore Dom zdravlja? I outfit je više za šetnju po sunčanom danu
Alo
12. April 2020.
Zbog zabrane kretanja vozila na relaciji Mitrovica - Zvecan, novinarka je krenula pesaka ka Zvecanu, a otud i 'outfit za setnju'. Sigurno nece u haljini i stiklama da pesaci 3km jos preko Malog Zvecana. Ukljucite mozak...
slobodan covek
11. April 2020.
Koji si ti uvlakac i kukavica kad osudjujes jednu novinarku koju zele da zaplase politicki mafijasi.
Tadija
12. April 2020.
Najbolji novinar u našem gradu,za razliku od svih ostalih ulizica.Pamtićemo ko je šta radio,za svo ovo vreme.Bravo za Kossev i njegovu redakciju.
Tipičan Naendertalac
12. April 2020.
Ma bre na tom severu Kosova svako je svakom uvlakivač. To nacionalni sport. Ma sve je OK dok je osmatranje atmosfere, gadno je kada krene atmosfera da neprijatno miriše. Podrška za Tatjanu, ovde je u izdanju kao oni Rusi sa Fejsbuka.