Urednica KoSSeva privedena u policiju zbog nepoštovanja zabrane kretanja

Tatjana Lazarević/Mali Zvečan
Izvor: Kosovo Online

Tatjana Lazarević, urednica portala KoSSev iz Severne Mitrovice privedena je danas posle 14 sati u policijsku stanicu u Severnoj Mitrovici, pošto ju je patrola KPS za region sever zaustavila na ulici tokom zabrane kretanja, potvrdili su u Kosovskoj policiji za Kosovo Onlajn.

Policija je Tatjanu Lazarević zaustavila dok se šetala Malim Zvečanom. 

Juče uvedena stroža zabrana kretanja na snazi je od podneva do šest sati ujutru, dok je vikendom u Severnoj Mitrovici i Zvečanu potpuna zabrana kretanja.

Pokušavamo da stupimo u kontakt i sa koleginicom Tatjanom Lazarević za više informacija.

Netipični Balkanac
11. April 2020.
Umislila je da je sve i svja, sve pod plaštom novinara. Ali dobro, brzo će uslediti poziv iz američke ambasade.
Podrska za Kossev
11. April 2020.
Ona je jedna odlicna novinarka i glavni urednik najboljeg novinskog portala na severh Kosmeta (a i sire) a ti druze nisi Netipican Balkanac vec Tipican Neandertalac!
Alo Požega
11. April 2020.
Pa po outfitu se ne bi reklo da je na zadatku, plus na Malom Zvečanu. Pazi se tipični Neandartalče, na severu ima mnogo besnih glista, ujedaju kada im dirneš u dignitet.
Miša
11. April 2020.
Sramota šta radi interventna jedinica, a ti verovatno sa strane slikaš?
Graditelj
11. April 2020.
Ako je bila na novinarskom zadatku onda u redu ali ako nije bila onda treba da bude kaznjena. Ne sme biti izuzetaka.
misterNO
12. April 2020.
Generalno, u kosovskom pravosudju i policiji, ne važi pretpostavka nevinosti, da je osoba nevina dok joj se ne dokaže krivica, nego da si kriv dok ne dokažeš da si nevin, je nešto što zdravi razum može tečko da prihvati. Ali je tako. Čak i u ovom slučaju. To što je njen „outfit“, takav kakav jeste, ne daje za pravo policiji da oni „znaju, aj tiiii“ da Tatjana Lazarević nije na zadatku, nego se verovatno šeta. Ako su vlasti dozvolile kretanje novinara u vreme policijskog sata i ako je Tatjana Lazarević uredno pokazala legitimaciju, u čemu je problem? Policijski zadatak nije da je ispituje pitanjima tipa; „Šta ćeš ti ovde i što si na poslu u trenericama“??? Medjutim, pravo novinara koje se često uzurpira, na pravo govora i izražavanja, evo, u ovakvim se primerima krši pravo novinara na slobodu kretanja u posebnim uslovima. U većini slučajeva, ne delim politička ubedjenja Tatjane Lazarević ali je u ovom slučaju podržavam. Iskoristila je zakonsko pravo. Tačka!
Dragomir Bakrac
12. April 2020.
Inace seta i inace salje nnvinare svog portala na konferencije. Stil subotnjeg dana je za setnju a svi znamo kako Tanja izgleda kada radi. Lako je zakljuciti i fer je da gresku prizna.