Popović: Broj obolelih raste, jedino vakcinacijom ćemo pobediti koronavirus

Srđan Popović na RTV Gračanica
Izvor: Radio-televizija Gračanica

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, gostujući na RTV Gračanica, ukazao je na značaj vakcinacije i pozvao stanovništvo da se vakciniše.

"Vakcinacija je veoma bitna, jer samim činom vakcinacije pokazujemo koliko smo odgovorni kako prema svojoj porodici tako i društvu u kome živimo", kazao je Popović i istakao da samo tako možemo da steknemo imunitet i zaštitimo svoju porodicu i sugrađane.

Popović je istakao da se zajedno sa opštinskim direktorima i čelnicima Srpske liste, kako bi pokazao primer društvene odgovornosti, vakcinisao nedavno u Kuršumliji.

"Svi čelnici opštine Gračanica i Srpske liste su na ličnom primeru pokazali koliko je bitno da svaki građanin primi vakcinu, jer se time stiče imunitet nad korona virusom. Obradovao me je podatak da se do sada veliki broj ljudi vakcinisao i želim da ohrabrim sve meštane Gračanice da se vakcinišu, jer će jedino tako zaštiti sebe i svoje porodice. Sam proces vakcinacije je veoma dobro organizovan u Kuršumliji, a na nama je da svima objasnimo koliko je vakcinacija stanovništva bitna", kazao je Popović i pozvao  sugrađane, koji to do sada nisu uradili, da se vakcinišu.

Popović naglašava da je poslednjih nedelja u porastu  broj obolelih od kovida-19 na teritoriji opštine Gračanica i da samo vakcinacijom može da se stane na put ovom opakom virusu.

"Situacija nije dobra, jer iz dana u dan imamo sve više obolelih od koronavirusa. Moramo se pridržavati svih propisanih mera i da se u što većem broju vakcinišemo, kako bi iz ove situacije izašli kao pobednici", kazao je predsednik opštine Gračanica.