U Zvečanu pogoršana epidemiološka situacija, nadležni apelovali na građane da se vakcinišu

Sastanak PO opština Zvečan
Izvor: Opština Zvečan

Zbog izuzetno pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja zaraženih koronavirusom, predsednik PO opštine Zvečan, Ivan Todosijević danas je održao sastanak sa direktorima svih javnih institucija na teritoriji te opštine, na temu trenutne epidemiološke situacije i vakcinacije.

Kako se navodi u saopštenju PO opštine Zvečan, na sastanku je prisustvovao i direktor Doma zdravlja Zvečan dr. Ivan Vasić koji je prisutnima ukazao na ozbiljnost trenutne epidemiološke situacije i na važnost procesa vakcinacije građana u borbi protiv virusa kovid-19.

"Sa sastanka je poslat apel svim direktorima, zaposlenima u institucijama, kao i sugrađanima da se se masovno odazovu pozivu Republike Srbije za vakcinaciju, ukazujući na maksimalne napore koji su uloženi kako bi se obezbedila vakcina", kaže se u saopštenju.

Navodi se i da se građani mogu prijaviti za vakcinaciju kod svog izabranog lekara u Domu zdravlja Zvečan.

"Za sve zainteresovane, obezbeđen je prevoz do punkta za vakcinaciju u Raški, a dostupne vakcine su kineska Sinofarm i ruska Sputnjik V .Vakcina život znači, i samo vakcinacijom možemo zaštiti sebe i svoje najbliže", zaključeno je u saopštenju.