Zemaj: Situacija sa koronavirusom je pod kontrolom, ali ne sme doći do opuštanja

zemaj
Izvor: Gazeta Express

Kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj izjavio je danas da antikovid mere, koje je kosovska vlada preduzela sledeći preporuke Nacionalnog instituta za javno zdravlje i uz konsultacije sa stručnjacima, daju rezultate.

Zemaj je u postu na Fajsbuku naveo da je prema poslednjim rezultatima, u poslednja 24 sata, od 525 uzoraka, registrovano 47 pozitivnih na koronavirus i da to pokazuje da je situacija pod kontrolom, ali da nikako ne bi trebalo da dođe do opuštanja među stanovništvom.

„Svi zajedno smo partneri u procesu, svi akteri moraju da preuzmu i izvršavaju odgovornosti nametnute zakonom tako da virusu ne dajemo oslonac, već da njegovo prisustvo svedemo na minimum“, rekao je Zemaj.

On je naglasio da misija svakog pojedinca da održava individualno zdravlje i to treba da bude misija svih, jer na taj način svaki pojedinac daje maksimum u borbi protiv koronavirusa.

“Sada kada su evropske zemlje počele da uklanjaju Kosovo sa crne liste u pogledu prisustva koronavirusa, imamo dodatni motiv da zajednički pobedimo u ovoj borbi”, poručio je Zemaj.