Dodik: BiH treba da pristupi Otvorenom Balkanu

Milorad Dodik
Izvor: Twitter

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas, na "Jahorina biznis forumu", da Bosna i Hercegovina treba da pristupi Otvorenom Balkanu i da se na primeru zemalja članica već vide benefiti te inicijative.

Dodik je na Tviteru napisao da su poslovne zajednice Republike Srpske i BiH pokazale interesovanje za priključivanje Otvorenom Balkanu.

"BiH treba da pristupi inicijativi "Otvoreni Balkan". O njoj se dugo priča, a na primeru zemalja koje su već u toj inicijativi može se videti korist. Poslovna zajednica i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH smatra da to treba da bude prihvaćeno", rekao je Dodik.

On ocenjuje da su razlozi zbog čega se BiH jo[ nije pridružila Otvorenom Balkanu najverovatnije političkog karaktera.

"Političke odluke o tome zašto to ne može mogu samo da naslutim. Kada analizirate, vidite da je to skup multietničkog karaktera. Kada bi se počelo prebrojavati, videlo bi se da se radi o kvalitetnim strukturama u svakom pogledu", pojašnjava Dodik.

Izrazio je zadovoljstvo što se o Otvorenom Balkanu govori na "Jahorina biznis forumu", s obzirom na to da u Sarajevu, kako kaže, to nije moguće.

"Podržavam rad "Jahorina biznis foruma" i smatram da ga u budućnosti treba podići na još veći nivo", napisao je Dodik.