Pavezi: Kosovo ima velikih problema sa trgovinom ljudima, Italija mora da zaustavi te kriminalce

Stefano Pavezi
Izvor: .srbijajavlja.rs

Odbornik italijanske Lige za Milano i humanitarac Stefano Pavezi reagujući na upozorenja italijanskog tužioca za maloletnike u Trstu Leonarda Tamborinija da je krajnje vreme da se reši problem trgovine decom sa Kosova, u izjavi za Kosovo onlajn kaže da i on sam godinama ponavlja da na Kosovu ima mnogo problema povezanih sa trgovinom ljudima, organima, drogom i pripadnošću najekstremistijim rubovima islama i to sve to "pred očima vlade koja ne čini ništa da zaustavi ove stvari“.

"Ali država koja dozvoljava ove stvari ne može se smatrati takvom, a EU i sve države članice treba da intervenišu i pored odbrane srpsko-hrišćanskih manjina, stupe u interakciju sa Kforom kako bi zaustavile ove zločince“, rekao je Pavezi.

Prema njegovim rečima, na nesreću, u Briselu su mnogo posvećeniji kriminalizaciji Srbije.

"Zato što Srbija blagonaklono gleda na Rusiju, umesto da shvataju da će i bivši predsednik Kosova Tači i bivši premijer Haradinaj biti osuđeni za ratne zločine, što je svima jasno jer nikada nisu krili da su bili deo terorističke organizacije OVK“, istakao je Pavezi.

Kako je rekao, u Italiji su veoma zabrinuti zbog ove situacije.

"Zabrinuti smo i zato što se, sećam se, da je jedan građanin Kosova, organizovao teroristički napad u našoj zemlji. Zbog toga bi bilo važno da italijanska vlada zauzme jasan i odlučan stav po tom pitanju, kao i da primeni veće granične kontrole kako bi zaustavila ove kriminalce“, poručio je Pavezi.

Volkov
30. Decembar 2020.
Odpriznavanje lazne drzave bih bio odlucan stav. 😊👍