Advokat Kaufman se povlači iz pravnog tima Kadrija Veseljija

Kadri Veselji
Izvor: Hag - Specijalni sud

Jedan od branilaca Kadrija Veseljija, advokat Nikolas Kaufman obavestio je Specijalizovana veća Kosova sa sedištem u Hagu da želi da se povuče iz Veseljijevog pravnog tima, koji ga brani pred tim sudom od optužbi za niz ratnih zločina na Kosovu počinjenih 1998/1999. godine, prenosi Tanjug.

Kaufman je sekretarijat suda o svojoj odluci obavestio 6. septembra, a njegovo povlačenje je potvrđeno sutradan, objavljeno je danas iz tog suda.

Veseljijev glavni branilac ostaje advokat Ben Emerson, koji bi u utorak pred sudijom trebalo da zastupa interese Veseljija na statusnoj konferenciji.

Kaufman je takođe Sekretarijatu naznačio da će raskid ugovora o zastupanju biti izvršen bez materijalno štetnih uticaja na interese optuženog Veselija i trajanje postupka, te da su on i Emerson postigli sporazumno povlačenje.

U utorak će u Hagu biti održana sedma statusna konferencija u procesu koji se vodi protiv nekadašnjih šefova OVK, Veseljija, Hašima Tačija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija zbog optužbi za niz ratnih zločina na Kosovu nad Srbma, ali i Albancima nelojalnim OVK.

Konferencija će biti održana pred sudijom za prethodni postupak, koji će razmatrati pitanja u vezi sa obelodanjivanjem dokaza, pritvora, aktuelnih istraga tužilaštva i odbrane i prevodu dokumenata.

mara
13. Septembar 2021.
Ovo mora da je zbog otvaranja arhiva OVK..au sta Kurti uradi nevinom coveku.Kurti ako ti treba zastita Srbije reci,ovo mi se ne svidja.Moze da se desi da zbog otvaranja arhive sefovi OVK u Hagu ostanu dozivotno..sta posle.Mada dobro tu je Haradinaj ostace barem neko da vodi politiku na Kosovu,ko im je kriv sto se nisu snasli oko svedoka.Zato je Haradinaj sve to na vreme,vidi se ko je bio glavni,cudi me Taci nije uspeo sa svedocima,mora da se pokajao za sve,bog prasta ne brini.