Gaši: Hteli smo da pokažemo javnosti da je Srbija davala informacije Hagu

Svedok odbrane Ćelje Gaši
Izvor: Printscreen

Svedok odbrane Ćelje Gaši, koji je član upravnog veća Organizacije ratnih veterana OVK, rekao je u svom iskazu na sudskom ročištu protiv Hisnija Gacatija i Nasima Haradinaja u Hagu da su u paketima koji su stigli bila dokumenta na srpskom i sa srpskim imenima, prenosi Kljan Kosova.

Gaši je pred Specijalizovanim većima u Hagu naveo da su svojim objavljivanjem želeli da obaveste javnost da Srbija dostavlja informacije Specijalnom sudu.

U pisanoj izjavi, koju je pročitala odbrana, Gaši je naveo da je 7. septembra bio sa Hisnijem Gucatijem, Nasimom Haradinajem i Fatonom Kljinakuom u centrali u Prištini kada je oko 10 časova neko doneo pakete sa dokumentima.

„Neki su rekli da je u paketu bomba i to je izazvalo paniku, međutim kada je Haradinaj otišao da pogleda, shvatili smo da su u paketu samo pisma, a čim se to saznalo situacija se smirila“, naveo je Gaši u svojoj izjavi.

On je rekao da je delimično pogledao dokumente i ustanovio da su mnogi od njih na srpskom i da sadrže srpska imena, prenosi Kosovo pres.

„Gledajući paket dokumenata, pomislio sam kako bi SPO mogao da padne na nivo Srbije, bio sam zbunjen svrhom razloga zašto su dokumenta doneta. Smatrali smo da javnost Kosova treba da bude obaveštena o sadržaju paketa jer bi to ugrozilo Kosovske specijalizovane komore (KCS) koje je telo koje ne priznajemo kao legitimno. Nismo hteli da dajemo imena, samo smo želeli da pokažemo javnosti da je Srbija dala informacije Hagu“, naveo je Gaši u pisanoj izjavi.

Dodaje da nije pročitao sva dokumenta koja su pristigla 7. septembra u ORV OVK, jer je po njemu njihov broj bio veliki.