Kiho: Pozvali smo Klarka, Kušnera i druge da svedoče o Tačijevoj nevinosti

Gregori Keho
Izvor: Telegrafi

Advokat Hašima Tačija Gregori Kiho rekao je danas posle podne, posle današnjeg dana suđenja bivšim liderima OVK, da je pozvao međunarodne ličnosti koje su imale vezu sa Kosovom, a koje sud nije saslušao ranije.

„Za Džoa Bajdena, ne znam da li će moći da dođe, jer je on sada predsednik Sjedinjenih Američkih Država, ali pozvali smo druge ličnosti kao što su general Vesli Klark, ambasador Bernar Kušner i drugi koji su imali veze. sa Kosovom. Pošto im sud nije dozvolio da budu saslušani ranije, nadam se da će živeti dovoljno dugo“, izjavio je Tačijev advokat Gregori Kiho medijima u Hagu, prenosi Telegrafi.

Ovu izjavu dao je što je Tači u sudnici rekao da mu je žao što neke visoke svetske ličnosti, ali i domaće, neće moći da svedoče o njegovoj nevinosti.

Ibrahima Rugovu, Fehmija Aganija, Medlin Olbrajt, Ričarda Hulbruka i još nekoliko drugih Tači je naveo kao imena za koja žali što neće moći da svedoče.

Advokat Kiho je rekao da je pozvao još nekoliko ličnosti koje su imale veze sa Kosovom i koje ranije nije hteo da sasluša Specijalni sud.