Molićaj: Specijalni sud je politički, osudiće bivše vođe OVK

Dardan Molićaj
Izvor: Gazeta Express

Predsednik Socijaldemokratske partije Dardan Molićaj kaže da je ta stranka protiv Specijalnog suda, koji prema njegovim rečima podriva borbu Kosova za slobodu, prenosi Reporteri.

"Odlučni smo kada je Specijalni sud u pitanju, mišljenja smo da je formiranje suda nepravedno i da ga treba ukinuti. Pokrenuli smo akciju protiv Specijalnog suda. Verujemo da su Kurti i Samoopredeljenje odgovorni za postojanje suda jer postoje političke, pravne i moralne mogućnosti za to, ali znamo da to neće učiniti“, rekao je Molićaj za Ljajmi.

Ponovio je da će bivši lideri OVK biti osuđeni, a kako smatra presude neće imati nikakve veze sa činjenicama ili dokazima, već sa činjenicom da je Specijalni sud politički.

"Verujem u ono o čemu smo razgovarali unutar SDP da je Specijalni sud politički projekat koji ima za cilj da pokaže da su na Kosovu postojala zločinačka udruživanja, koja su imala za cilj moć i teritoriju. Misija ovog suda je politička i nema šanse da neće biti političkih osuđenika“, rekao je Molićaj.