Pjetr Šalja još uvek u pritvoru u Belgiji

komandant vuk pjetr šalja
Izvor: Reporteri

Bivši pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova Pjetr Šalja, poznatiji kao Komandant Vuk, koji je juče uhapšen u Belgiji, još uvek se nalazi u pritvoru u toj zemlji, prenosi Reporteri.

Šalja je uhapšen po poternici koju je izdao Specijalni sud sa sedištem u Hagu.

"Trenutno nismo u mogućnosti da pružimo nikakve dodatne informacije od onih objavljenih u jučerašnjem saopštenju za štampu. Detaljnije informacije biće pružene kada budu dostupne", rekla je danas Angela Griep, portparolka Specijalnog suda.

Šalja, je optužen za ratne zločine počonjene tokom 1998. i 1999. godine kao komandant OVK za oblast Dukađini u selu Dujake. Optužnicu protiv njega potvrdio je pretpretresni sudija Specijalnog suda.

Specijalizovana veća su juče saopštenjem za štampu saopštila da će optužnica protiv Šalje biti uskoro objavljena.

"Uskoro ćemo objaviti dopunske informacije, uključujući one koje se tiču objavljivanja potvrđene optužnice, u redigovanoj verziji. U skladu sa pravilom 88 Pravilnika o postupku i dokazima, optužnica će biti objaviljena najkasnije do trenutka prvog pristupanja optuženog sudu", kaže se u saopštenju.

U februaru 2019. godine, Šalja je rekao da su istražitelji Specijalizovanog tužilaštva u Hagu sa njim razgovarali u svojstvu osumnjičenog.