Svedok protiv Tačija povukao izjavu, sada tvrdi da je Unmik lažirao njegovu izjavu

Tači Hag
Izvor: Printscreen

Bivši aktivista Demokratskog saveza Kosova iz Mališeva Cen Desku, koji je u svedočenju pred istražiteljima Unmik i Misije OEBS optužio Hašima Tačija za hapšenje i otmicu tokom rata, rekao je danas da bivši politički lider OVK nije imao ništa sa tim događajem, prenosi Ekonomija onlajn.

On je prvobitno tvrdio da ga je u oktobru 1998. godine otelo šest osoba i nelegalno ga potom mesec dana držalo u selu Sedlar kod Lipljana.

"Znam ko nas je zaustavio, poznata su imena tih ljudi. Dvojicu od njih nisam poznavao, ostale jesam. Niko od njih me nije uhapsio. Čak ni Hašim Tači. Proveo sam mesec dana u Sedlaru. Unmik je lažirao moje izjave", rekao je Desku.

Ekonomija onlajn piše da se tokom 2017. godine Desku triput sastao sa Tačijem i da su tada "razjasnili neke nesporazume iz rata".

Gazeta Insajderi objavila je istraživanje "Sumnjivo zatvaranje istraga ratnih zločina protiv Hašima Tačija", u kojem se spominju svedočenja Cena Deskua i Jakupa Kastratija koje su dali tužiocima Unmika.

U ovom slučaju, Euleks je pokrenuo istragu protiv Tačija, ali ga je zatvorio tužilac Rešat Milaku, tvrdeći da su žrtve, Cen Desku i Jakup Kastrati, povukle svoj iskaz dat Unmiku.

Igaro
04. Maj 2021.
Smejurija 😂😂😂