Tim odbrane Kadrija Veseljija obilazi lokacije nekadašnjih logora OVK širom Kosova

Kadri Veselji
Izvor: Hag - Specijalni sud

Advokati Kadrija Veseljija najavili su da će njihov tim prikupljati potencijalno oslobađajuće dokaze na lokacijama nekadašnjih logora OVK na Kosovu, prenosi Ljajmi.

"Svakako će posetiti mesta za koja Tužilaštvo tvrdi da su na tim lokacijama počinjeni zločini. Tim  odbrane će otići tamo i videti da li mogu pronaći dokaze koji, se ne podudaraju sa dokazima Tužilaštva. Sigurno ćemo istraživati i dokumentaciju u različitim arhivama", naveo je advokat Specijalnog suda u Hagu Taulant Hodžaj.

Jedno od mesta, koja se navode u optužnici Specijalnog suda protiv Veseljija je Srbica gde je tokom sukoba jedno vreme bio smešten Glavni štab OVK. Tim Veseljijeve odbrane najavljuje posetu Likovcu, Jablanici, Lapušniku, Lapaštici, Drenovcu i drugim mestima, koja se navode u optužnici protiv Veseljija.

Advokat Ben Emerson najavio je formiranje šestočlanog tima odbrane optuženog Kardija Veseljija, koji će biti angažovan u obezbeđivanju potencijalno oslobađajućih dokaza na Kosovu, prenosi Ljajmi.

"Angažovali smo stručnjaka sa međunarodnim iskustvom, koji će biti deo tima obrane optuženog Kadrija Veseljija. Verujemo da će ga činiti šest istražitelja, koji rade na terenu", rekao je Emerson u decembru prošle godine.