Za puštanje Tačija iz haškog pritvora Huper predlaže kućni pritvor van Kosova i odsustvo iz politike

Tači - Pompeo - Huper
Izvor: GazzetaExpress

Advokat bivšeg predsednika Kosova Hašima Tačija Dejvid Huper predložio je Specijalnom sudu mere koje mogu zameniti pritvor u kojem se nalazi, prenosi RTK.

Kućni pritvor jedna od mera koju advokat Huper predlaže sudu, zatim predaju ličnih dokumenata, ali i to da bivši predsednik Kosova živi u trećoj zemlji koja nije susedna Kosovu. 

"Tači se obavezuje da će se pridržavati takvih mera na poseban ili kombinovan način, uključujući kućni pritvor, predaju međunarodnih putnih dokumenata i zabranu pristupa zemlji ili određenim licima. S tim u vezi, Specijalni sud ima dokazanu i efikasnu policiju na Kosovu", predlaže Huper.

Jedna od mera koja se može preduzeti je da Tači živi u trećoj zemlji, ali ne u susednoj Kosovu, dodaje Huper.

"Takve mere mogu da uključuju, na primer, zabranu pojavljivanja u medijima ili političke aktivnosti, pa čak i uslov da  Tači boravi van Kosova. Ako se takav uslov nameće, odbrana je sigurna da će biti u stanju osigurati treću državu koja nije u blizini Kosova “, rekao je Huper.

Odbrana bivšeg predsednika Kosova odgovorila je na navode tužilaštva da je Tači radio na raspuštanju Specijalnog suda.

"Najštetnije je pogrešno tumačenje da je Tači pokušao da generiše podršku za ukidanje specijalizovanih veća. U nalogu za hapšenje Tužilaštva, ne pominje se Tačijev doprinos u osnivanju Specijalizovanih veća“, smatra Huper.

Lokalni pravnici sa licencom Specijalnog suda kažu da će Sud ozbiljno razmotriti ove mere.

"Tači je bio ključna osoba koja je osnovala Specijalni sud, on je bio ključna osoba koja je tražila da se mandat Specijalnog suda produži institucionalno i pravno kroz Skupštinu Kosova, i ne postoji opasnost da će on raditi protiv naloga Suda “, rekao je advokat Skender Musa.

Ja
11. Decembar 2020.
Umesto da ga sudite vi hocete postovanje za najgoru ubicu u svetu nije zasluzio njemu i svima ostalima nece niko i nikad u zivotu oprostiti to da znate!!!!
Ja
11. Decembar 2020.
To bi bilo sramno da se pusti monstruzna ubica na slobodi nece njemu slobodu niko pokloniti vi ste njihov advokat tebi treba pare narodu treba pravda ubijeni su tolko dece mlade i stare velike i male mucili narod na najgori nacin organe im vadile i prodali oci im vadile zaklali ljude nije zasluzio slobodu za narod je to ponizenje pravde i pravde narodu za slobodu a ne sloboda ubice!!!!!!
Ja
11. Decembar 2020.
Nemojte ponistite pravdu oni sto narodu pripada i svi vi tamo u sudu zar nevidite koja se nepravda narodu cini pravda mora biti narod je muceno ubijeno silom su im duse vadjeni zaklani na najgori nacin ubijeni znamo da pravda postoji ja taj narod sto nisu zasluzili na takav nacin da budu sa silom ubijeni pravda mora biti za te zrtve i njihove duse morate osloboditi od mucenja albanskih monstruoznih ubica!!!!!
Ja
11. Decembar 2020.
Nedolazi u obzir to je ponizenje i ponistenje svake duse sto je silom oduzeo to je ponistenje narodu pravdi i same pravde njemu nece niko pokloniti slobodu ubio mucio narod na najgori nacin to je sramota sto radite tom narodu velike nepravde nije zasluzio slobodu nit je zasluzuje to svi tamo u sudu znate pravda mora biti sudjenje i kaznu je zasluzio kao i svi ostali ubice!!!!!
Ja
11. Decembar 2020.
On nije normalno nego je albanska monstruzna ubica i terorista svima je to poznato kakve je silne monstruozne zlocine pocinio te duse sto nizasta nisu bili krivi pravda mora biti!!!!
Ja
11. Decembar 2020.
Bolje je da sud sam preuzima ovaj slucaj u svoje ruke i nemojte vise nikakvog albanaca tamo dopustiti da radi jer to su oni lopovi i lazovi to je istina sto velike nepravde i lazi cine!!!!!
Ja
11. Decembar 2020.
On je monstruozna ubica slobodu nije zasluzio to mu narod nece oprostiti to vi sami znate zasto radite takve nepravde narodu to je sramno sto radite mora biti kaznjen za svoje monstruozno ubistvo mucenja naroda na hiljade od njih to je ponizenje tog naroda to je ponizenje pravde !!!!!
Ja
11. Decembar 2020.
To je sramota da bude na slobodi nije zasluzio monstruzna ubica vi ponizavate pravdu i pravdu naroda sto nizasta nisu bili krivi bili su muceni na najgori nacin ubijeni duse su im sa silom oduzeli zasto radite nepravedne stvari narod nije zasluzio nepravdu a ni kaznu to zasluzuju ubice albanski monstrumi to svi znate!!!!!!
Ja
11. Decembar 2020.
Trazimo od medjunarodnog prava pravdu za zrtve sto su mucene ubijene za sve zrtve sto su na najgori nacin ubijene !!!!!!
Ja
11. Decembar 2020.
Trazimo pravdu i kazne za zlocine monstruozne albanske monstrume ubice !!!!!!