Ademiju preti zatvorska kazna, poručuje da je još predsednik FSK o čemu odlučuju samo delegati

Agim Ademi
Izvor: KTV, prt.sc

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Agim Ademi kaže da njegov ostanak na toj funkciji zavisi samo od glasova delegata, bez obzira na to što postoji mogućnost da ode na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od devet meseci, prenosi Gazeta Ekspres.

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova prethodno je osuđen na devet meseci zatvora zbog krivičnog dela iz 2012. godine , koji nije povezan sa fudbalom, podseća se u tekstu.

Ademi, je zajedno sa još jednim okrivljenim osuđen zbog toga što su u periodu od 12. jula do 12. septembra 2012. godine sa namerom ostvarivanja materijalne koristi, pretili Driteru Kadoljiju zbog čega su osuđeni za krivično delo “pokušaj prisile”.

On se prvobitno žalio Apelacionom sudu, ali ovaj je potvrdio prvobitnu odluku, što je dovelo do toga da je predsednik FSK uputio žalbu Vrhovnom sudu.

Prošle nedelje su lokalni mediji objavili da je Ademiju naredio Osnovni sud u Prištini da se pojavi pred Kazneno-popravnom službom u Prištini do 18. juna.

Na pitanje u vezi toga da li će i dalje biti predsednik iako bude morao na odsluženje kazne Ademi je rekao da je još na toj funkciji i dodao:

"Predsednik sam Fudbalskog saveza Kosova do trenutka kada to ne budem. To zavisi od glasova naših delegata i to je to".