Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula istragu imovine Kurtija i Konjufce

Agencija za borbu protiv korupcije
Izvor: Ekonomia Online

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je istragu imovine 20 odsto funkcionera, a među onima čija će imovina biti ispitivana su premijer Kosova Aljbin Kurti i predsednik Skupštine Gljauk Konjufca, prenosi Ekonomija onlajn.

Kurti je Agenciji prijavio da ima ušteđevinu od 400 evra,  njegova supruga oko 23.000, kao i da žćivi u iznajmljenom stanu koji plaća 250 evra mesečno.

Konjufca je Agenciji prijavio da poseduje tri stana, vikendicu i zemljište čija je vrednost procenjena na 325.100 evra. Naveo je da se dva stana vode na njegovo ime, jedan stan i zemljište je na ime njegovih roditelja, dok je vikendica zajednička svojina.

Agencija za borbu protiv korupcije će od danas do kraja ove godine kontrolisati imovinu visokih javnih funkcionera, čija imena je odabrala nasumično.

Direktor Agencije za borbu protiv korupcije Il Bulješkaj rekao je da je od ukupnog broja visokih funkcionera, koji su bili u obavezi da prijave imovinu, 4.684 njih prijavilo imovinu u redovnom zakonskom roku, 50 funkcionera prijavilo je imovinu nakon redovnog zakonskog roka, dok 14 od do sada nije prijavilo imovinu.