Akademija talenata vaterpoliste Nikole Rađena naredne godine i u Štrpcu

Dalibor Jevtić i Nikola Rađen
Izvor: Facebook

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić i bivši vaterpolo reprezentativac Srbije Nikola Rađen razgovarali su danas o mogućnosti da Akademija talenata, odnosno besplatna škola plivanja koju ovaj sportista godinama unazad organizuje na Kosovu, u Gračanici, narednog leta bude organizovana i u Štrpcu.

"Načelno smo dogovorili da već od danas krenemo u aktivnosti na pripremi realizacije ove inicijative. U skladu sa onim što imamo na raspolaganju, infrastrukturu potrebnu za realizaciju ove inicijative na teritoriji naše opštine, napraviće se plan i način rada Akademije za 2024. godinu", naveo je Jevtić.

On je istakao da ovakve inicijative mnogo znače Srbima na Kosovu.

"U ovim teškim vremenima, opterećeni problemima svakodnevnog života i opstanka na ovim prostorima, ovakve inicijative nas ohrabruju! Hvala Nikoli i njegovim kolegama na poseti i spremnosti da narednog leta obraduju decu opštine Štrpce i Metohije, i sve to uz pomoć i podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju", istakao je Jevtić.

Rađen, proslavljeni vaterpolista i bivši reprezentativac Srbije sa kojom je osvojio više medalja na takmičenjima, uključujući i dve bronzane na Olimpijskim igrama 2008. i 2012. godine, posetio je Štrpce u danu kome je reprezentacija Srbija pobedila Italiju na Svetskom prvenstvu u Japanu i plasirala se u polufinale.

"Nikola mi je sa kolegama iz Akademije talenata poklonio vaterpolo loptu i kapicu reprezantacije Srbije. Pokazao je veliko interesovanje za život građana Štrpca. S obzirom na to da je Akademija talenata unazad nekoliko godina prisutna na Kosmetu, u Gračanici, i da je interesovanje dece i mladih da budu deo ove Akademije, da pohađaju besplatnu školu plivanja, tema našeg razgovora bila je i mogućnost da Akademija naredne godine bude i u Štrpcu i Osojanu, u Metohiji", naveo je Jevtić.