Albanski studenti danas protestuju ispred crkve Hrista Spasa u Prištini

Hram Hrista Spasa
Izvor: Wikipedia / ETH-Archiv

Studenti Prištinskog univerziteta "Hasan Priština“ najavili su za danas u 11 časova održavanje protesta, kao reakciju na održavanje liturgije u crkvi Hrista Spasa u Prištini, prenosi Zeri.

Iz Studentskog parlamenta ovog univerziteta poručuju da će se protest održati ispred ovog verskog objekta za koji tvrde da je nelegalno sagrađen u vreme Slobodana Miloševića i da nikada nije dobio priveden nameni, jer radovi na njemu nisu završeni.

"Pozivamo vas da učestvujete u praćenju aktivnosti Studentskog parlamenta UP ’Hasan Priština, koje će se održati kao reakcija protiv verske aktivnosti - obreda održanih u ilegalnom objektu u prostorijama Univerziteta. Manifestacija će biti održana sutra, 11. juna 2021. godine, u 11:00, ispred zgrade Srpske pravoslavne crkve“, kaže se u saopštenju Studentskog parlamenta ovog univerziteta.

Gringo
10. Jun 2021.
Sve vam smeta sto je Srpsko A cela Evropa i svet vam se smeje vi nemate pravo ni vi ni niko da branite Srbima da prave crkve i da se tu mole i odrzavaju liturgiju.To je njihovo pravo.Nikada Srbi niti jedan Srbin nije ustao da pravi problem Albancima sto prave dzamije i mole se.Vi nemate pojma sta radite slusate vase politicare.Jadni ste vi studenti koji slusate vase rukovodstvo da se suprostavljate SPC.