Ambasador Hil, zvaničnici Švajcarske, Albanije i Kanade upalili sveće ispred škole "Vladislav Ribnikar"

Tragedija u Beogradu
Izvor: Alo

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil upalio je danas sveće ispred škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu gde je pre dva dana ubijeno osam učenika i radnik obezbeđenja, a nastradalima u toj tragediji počast su odali i sveće upalili i predsavnici ambsada Švajcarske, Kanade i Albanije, prenosi RTV.

Ambasador Hil je zapalio sveću na uglu Njegovoševe ulice i ulice Kralja Milutina bliže Trećoj beogrdskoj gimanizji, a kako javlja Tanjug predstavnici ambasade Švajcarske, Kanade i Albanije odavanje pošte započeli su minutom ćutanja.

Pre dva dana, kada je ubijeno osam đaka i radnik obezbeđenja, a ranjeno još šestoro, ambasador Hil je na Tviteru napisao da je zajedno sa svima u ambasadi, tužan i u šoku.

"Smrt jednog deteta je tragedija, jer toliki broj ubijenih tamo gde bi trebalo da se osecaju najbezbednije je nepodnošljivo. Naše saučešce porodicama i prijateljima poginulih na Vračaru. Amerika i svet dele vašu tugu", naveo je Hil.

Istog dana reagovao je i američki državni sekretar Entoni Blinken koji je naglasio da je to što se desilo u Beogradu "srceparajuća vest".

"Naše misli su uz narod Srbije. Pridružujemo se drugima širom sveta u upućivanju najdubljeg saučešća porodicama i najmilijima nevinih žrtava današnjeg besmislenog nasilja", naveo je tada Blinken.