Paljenjem sveća u manastiru Gračanica odata pošta ubijenima u školi u Beogradu

Paljenje sveća u manastiru Gračanica za žrtve pucnjave u beogradskoj školi
Izvor: Kosovo Online

Paljenjem sveća u manastiru Gračanica, građani su odali poštu ubijenoj deci i radniku obezbeđenja, koje je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu juče usmrtio učenik sedmog razreda te škole.

Danas se u manastiru Gračanica okupio veliki broj naroda, među kojima su prosvetni radnici, diterkori obrazovnih i zdravstvenih ustanova, predstavnici lokalnih samouprava, koji su paljenjem sveća odali počast stradalim učenicima i radniku obezbeđenja OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu.

Okupljeni su se takođe takođe pomolili za uspešan oporavak ranjenih.

Šubarić: Nezapamćena tragedija, da se nikada ne ponovi

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić istakla je da je ono što se juče desilo u Beogradu nezapamćena tragedija.

"Velika tuga... Juče u Beogradu desila se nezapamćena tragedija, osmoro dece izgubilo je život. Izgubljena je mladost, izgubljena je radost“, rekla je Šubarić.

Navela je da je od juče cela Srbija u žalosti, a ceo svet, čini se, potrešen ovim događajem.

"Želim da se ovakve stvari više nikada ne ponove, ni kod nas, niti bilo gde u svetu“, rekla je Šubarić i izrazila saučešće porodicama nastradale dece, njihovim rođacima i prijateljima, ali i čitavoj Srbiji.

"Jer, svi smo na gubitku. Ovo nas je sve potreslo i uznemirilo. Apelujem na sve da se osvestimo, probudimo, da pomognemo jedni drugima, kako se ovakve stvari nikada više ne bi dešavale“, rekla je Šubarić.

Zbog tragičnog događaja u Beogradu odlukom vlade Srbije proglašena je trodnevna žalost koja će trajati do nedelje.

U srpskim sredinama na Kosovu u čast preminulih u ovom strašnom zločinu otkazaće se svi događaji zabavnog karaktera u organizaciji organa lokalnih samouprava i institucija, saopštila je ranije Srpska lista.