Arlov: 500 evra za prvu bebu rođenu u novogodišnjoj noći na Kosovu

Milorad Arlov
Izvor: © Kosovo Online

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banja Luke darovaće 500 evra prvoj srpskoj bebi koja bude rođena 1. januara na Kosovu, najavio je predsednik Odbora Milorad Arlov čestitajuću Novu godinu i božićne praznike srpskom narodu na Kosovu.

Arlov je, kako se navodi u saopštenju Odbora, ocenio da je svako novo rođenje poseban dar, naročito za srpski narod na Kosovu.

"Srpskom narodu, kumovima, prijateljima na Kosovu i Metohiji srećni novogodišnja noć, praznici i naredna Nova 2024. godina. Ovim putem posebno želim da čestitam svim majkama koje će postati u novogodišnjoj noći. Poklonom od 500 evra darovaćemo prvu srpsku bebu koja bude rođena u porodilištima na Kosovu i Metohiji posle ponoći 31. decembra, na 1. januar. Neka nam je živo i zdravo, jer svako novo rađanje je poseban poklon za čovečanstvo, a posebno srpskom narodu na Kosovu i Metohiji", istakao je Arlov.

Poželeo je svojim sunarodnicima da u Novu godinu uđu sa slobodom i mirom koji zaslužuju, a da svi problemi i nedaće ostanju iza njih.

"Želim da svi problemi ostanu iza vas. U Novu godinu da uđete i krenete sa prosperitetom, slobodom kojom zaslužujetu u miru sa svima koji žive na Kosovu i Metohiji. Svaka naredna godina uvek je veliki izazov za svakog čoveka, a vama želim da taj izaov bude u sreći, zdravlju i svemu onome što vi poželite u Novoj 2024.godini. Neka novogodišnja noć bude posebna, vesela i dostojanstvena svima koji žive na Kosmetu, da zaboravite ono žto je bilo loše i dočekate samo dobro. Voli Vas Republika Srpska", poručio je Arlov.