Arlov traži ukidanje zabrane ulaska na Kosovo

Milorad Arlov
Izvor: © Kosovo Online

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov zatražio je od Misije Euleks da 19. avgusta nesmetano uđe na područje Kosova, za šta je uslov ukidanje zabrane, koja mu je izrečena pre godinu dana bez obrazloženja, prenosi Srna.

Arlov je danas uputio pismu Euleksu u kojem traži pomoć njihovih predstavnika za ukidanje zabrane ulaska, koju mu je izreklo Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova.

On je naveo da je prošle godine 11. juna posledni put boravio na Kosovu da bi mu 26. juna bio zabranjen ulazak, bez ikakvog obrazloženja, a druga zabrana je usledila 27. decembra i od tada nije pokušavao da uđe na područje Kosova.

Arlov je u pismu ukazao da se isključivo bavi humanitarnim radom punih 14 godina.

On je naveo da je povod njegovog obraćanja Euleksu nužnost posete objektu Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, namenjenog deci sa posebnim potrebama, čiju gradnju finansira Odbor za pomoć Srbima Kosova i Metohije.

Objekat veličine 714 metara kvadratnih, ukupne vrednosti oko 300.000 evra, gradi Odbor za 164 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju, a njegova gradnja počela je 19. avgusta 2019. godine.

"Svečana predaja na korišćenje Udruženju `Podrži me` treba da bude obavljena 19. avgusta", napisao je Arlov.

On je naveo da namerava da ovom prilikom uruči humanitarnu pomoć ili stipendije za petoro dece, koje Odbor pomaže više godina uz pomoć humanih ljudi.

Arlov je juče trebalo da kao počasni građanin opštine Zvečan prisustvuje Svečanoj akademiji povodom 30 godina postojanja te opštine, ali mu je savetovano da ne pokušava da uđe na područje Kosova.

kiki
13. Jul 2021.
zabranje rusofima tacka euleks ne pita ovde pita derzava kosovo zabranje uvek
Rados
14. Jul 2021.
Jos malo doci ce i Rusi ne brini i Srbi i Rusi su braca.