Vasić: Očekujem da Međunarodna zajednica utiče na Prištinu povodom zabrane ulaska Arlovu

Milorad Arlov
Izvor: © Kosovo Online

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke Milorad Arlov danas se, preko advokata Dejana A. Vasića obratio međunarodnim predstavnicima, radi ukidanja zabrane koju mu je kosovska policija izrekla za ulazak na Kosovo.

Vasić je danas uputio pismo ambasadama SAD, Nemačke, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Turske, Švedske, Italije, kao i Kancelariji poverenika Ruske Federacije na Kosovu, uz molbu za pomoć u prevazilaženju ovog problema.

Arlov ističe da je ovom zabranom najviše pogođen program pomoći deci svih nacionalnosti.

“Ovo je prvi put da mi je zabranjen ulazak negde, čime mi je uskraćeno pravo na rad i slobodu kretanja. Ovakvim postupanjem ugrožen je program pomoći deci svih nacionalnosti Kosova, kao i izgradnja prihvatilišta za decu sa poteškoćama u razvoju. Apelujem na međunarodne predstavnike da svojim autoritetom zaštite moje demokratsko i ljudsko pravo da na Kosovo dođem i nastavim svoju isključivo humanitarnu misiju”, rekao je Arlov.

Vasić napominje da je na ovu zabranu više puta uložio žalbu o kojoj nikad nije odlučivano.

“U ime gospodina Arlova u dva navrata sam ulagao žalbe direktoru Policije Kosova na odluke Pogranične policije, međutim, i pored zakonskog roka o žalbama nije odlučeno. Takođe, uz žalbu sam predao primerak peticije koju je potpisalo preko 3.500 građana iz svih krajeva Kosova, sa podrškom Arlovu. Očekujem da međunarodna zajednica preko svojih predstavnika utiče da se ovaj problem prevaziđe, tako što će Miloradu Arlovu biti dozvoljen ulazak na Kosovo”, kazao je Vasić.

loni
19. Januar 2021.
ovaj je terorist iz tkz serbske republike uvek zabranje uvek tacka ovde je albanija arlove ruski spijun