Arlovu ponovo zabranjen ulazak na Kosovo, pošao da podeli deci stipendije i paketiće

Milorad Arlov
Izvor: © Kosovo Online

Carinski službenici i pripadnici Kosovske granične policije danas popodne na administrativnom prelazu Jarinje na putu Raška-Leposavić ponovo nisu dozvolili ulazak predsedniku banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu Miloradu Arlovu, javila je RTRS, prenosi Alo.

„Ponovo mi je uručen nekakav nazovi dokument AKI ("Kosovska obaveštajna služba") Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova, kojim mi se zabranjuje ulazak na Kosovo i Metohiju“, rekao je Arlov navodeći da je jasno da nekome smeta njegova humanitarna aktivnost i aktivnost banjalučkog odbora.

Arlov je trebalo da sutra u Hramu Svetog Dimitrija u severnoj Kosovskoj Mitrovici uruči četvoromesečne stipendije koje anonimni donatori u mesečnom iznosu od po 100 evra obezbeđuju za šestoro srpske dece sa Kosova, troje iz srpskih sredina južno od Ibra i troje sa severa Kosova.

Arlov je takođe trebalo da podeli oko 1.000 novogodišnjih paketića deci iz izolovanih srpskih sela Banje i Suvo Grlo u opštini Srbica, deci u Osojanskoj kotlini i deci iz opština Peć, Klina i Orahovac.

Novogodišnje paketiće trebalo je da uruči i deci sa poteškoćama u razvoju, članovima udruženja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice, a takođe da obiđe i radove na izgradnji Dnevnog centra "Podrži me - 9.januar" , čiju gradnju, posredstvom Odbora za pomoć Srbima na KiM, finansiraju građani, organizacije i institucije iz Republike Srpske.

„Uprkos zabranama da uđem na Kosovo i Metohiju i deci i njhovim roditeljima prenesem reči podrške vršnjaka i građana Srpske neću odustati od prikupljanja pomoći našem narodu na Kosmetu neću stati sa gradnjom Dnevnog centra jer je očigledno da upravo gradnja centra i pomoć deci predstavlja trn u oku nekome na Kosovu i Metohiji“, dodao je Arlov najavljujući da će ukoliko epidemiloška situacija dozvoli oko hiljadu dečaka i devojčica u junu mesecu boraviti u Srpskoj u okviru devete po redu akcije "Spojimo decu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske".

Stipendije će biti uručene sutra na teritoriji opštine Raška, a novogodišnji paketići će biti uručeni deci preko rukovodstava opština Istok, Srbica, Klina, Orahovac i Peć.

Xhevdet
28. Decembar 2020.
Shta nam treba ovaj zloqinac na kosovu
Nexhevdet
28. Decembar 2020.
Vašoj deci vaši kriminalci ivk ne daju poklone niti stipendije.