Asocijacija kosovskih opština protiv antikovid mera, poziva na posvećenost vakcinaciji 

Sezan Ibrahimi
Izvor: Gazeta Express

Komisija za koordinaciju i ocenu juče je razmotrila epidemiološku situaciju i saopštila da će tokom naredne nedelje biti razmotrene mere za suzbijanje pandemije kovid -19 na snazi i da će u skladu epidemiološkom situacijom preduzeti nove mere, prenosi Gazeta ekspres.

Međutim, uvođenju bilo kakvih novih mera se protivi Asocijacija kosovskih opština.

Predsednik Asocijacije Sazan Ibrahimi izjavio je da je epidemiološka situacija veoma mirna, te da Ministarstvo zdravlja ne treba da pooštrava mere, već da pronađe način da stimuliše građane da se vakcinišu.

"Nadamo se da će novi ministar doneti iskustva iz SAD o formularima da se građani obavežu na vakcinaciju jer je mera policijskog časa prevaziđena. Situacija je veoma mirna i Ministarstvo treba da nađe načina. Kažu da imaju stručnjake da stimulišu građane na vakcinaciju. Eventualno pooštravanje mera prema građanima koji su u velikoj meri odgovorili pozitivno na vakcinaciju je nepotrebna", izjavio je Ibrahimi.

Istakao je da Ministarstvo zdravlja treba da se maksimalno angažuje na vakcinaciji stanovništva, jer je, prema njegovim rečima, jedino oružje protiv virusa vakcina, a ne policijski čas.