Badnje veče u Leposaviću: Paljenje badnjaka, pesma i poruke mira i ljubavi

Badnje veće Leposavić
Izvor: Kosovo Online

Badnje veče u Leposaviću obeleženo je u porti hrama Svetog Vasilija Ostroškog večernjim bogosluženjem ovdašnjeg sveštenstva, osvećenjem, loženjem badnjaka i upaljenim bakljama.

Veliki broj vernika, od najmlađih do najstarijih, okupio se kako bi obeležio Badnje veče i osveštao svoje badnjake. 

Na veliko oduševljenje ove godine u svečano okićenoj porti hrama, dočekala ih je prava bajka "Božićno seoce" koje su dan ranije, ukrašavala deca i vernici u susret dana Hristovog rođenja.

Poruku mira i ljubavi iz Leposavića poslao je jerej Milutin Popadić koji je istakao da volimo jedni druge i da se molimo.

"Bogu hvala približili smo se velikom i svetom prazniku, prazniku kada su se nebo i zemlja spojili u jedno i kada je zemlja čula ono anđelsku pesmu koja kaže" Slava na visini Bogu, a na zemlji mir među ljudima dobre volje". Upravo tom porukom anđeoskom mi pozdravljam sve vernike u Leposaviću i širom sveta sa porukom mira, porukom ljubavi, da smestimo Hrista u svoje srce kao što je i Vitlejemska pećina smestila samog bogomladenca Hrista uz sebe, da mi smestimo i Hrista i sve svoje bližnje iz sebe da volimo jedni druge, da se jedni za druge molimo i to je osnovna poruka ovog praznika i Badnje večeri i sutrašnjeg Božića uz koji pozdravljam sav naš narod ma gde da živi sa ovog našeg Svetog Kosova i Metohije", kazao je jerej Popadić.