Bajrami: Izvršena isplata pomoći od 170 evra za korisnike hitnog paketa

Hikmete Bajrami
Izvor: Facebook

Ministarka finansija Hikmete Bajrami saopštila je da su prve uplate za korisnike hitnog paketa u vrednosti od 170 evra izvršene danas.

Bajrami je u objavi na Fejsbuk nalogu istakla da su izvšene duple isplate za osobe koje u prvom paketu vlade nisu bile obuhvaćene.

"Nakon uspešnog izvršenja mere 15, Ministarstvo finansija vas obaveštava da je u toku dana iz Trezora izvršeno 80.199 plaćanja za korisnike mere 3a, od kojih 3.369 hiljada ljudi primilo dvostruke isplate", poručila je Bajrami.

Prema njenim rečima, uplaćena sredstva se mogu podići od danas u bankama.

"Dok će se naredna plaćanja vršiti kontinuirano od sutra, u skladu sa spiskovima koje je prihvatilo Ministarstvo ekonomije i životne sredine, koje je odgovorno za sprovođenje mera", dodala je Bajrami.

Kako je navela, na osnovu predviđene dinamike izvršenja plaćanja koja je uslovljena tehničkim kapacitetima, ali i primenom uputstava Ministarstva zdravlja i Nacionalnog instituta, hitna plaćanja paketa se struktuiraju i izvršavaju se u naredna dva dana.

"Ministarstvo finansija vas podseća da je za povlačenje sredstava neophodno slediti uputstva zdravstvenih ustanova, prilikom obavljanja bankarskih poslova", istakla je Bajrami.